Вбивця з довічним терміном вийшов з в’язниці і відсудив в України гроші: безпрецедентний випадок

Через стан здоров’я на свободу вийшов чоловік, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство декількох людей.

Це вперше в Україні після скасування смертної кари довічно засуджений зміг вийти з в’язниці без президентського помилування.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенький, пише ZIK.

«Вчора це сталося. У Вінницькій області від відбування покарання було звільнено першого довічника. Виявилось, що його хвороба перешкоджає подальшому відбуванню покарання у вигляді довічного позбавлення волі. На ньому було декілька трупів. Три з них – співробітники міліції. Що скажете, Генеральна прокуратура? Р.С. Тепер в цій країні продається все».

За даними видання Комсомольская правда, йдеться про Олександра Каверзіна. Він був лідером злочинного угруповання. На рахунку цієї людини ціла серія розбоїв і вбивств. Серед жертв двоє міліціонерів – співробітників Управління по боротьбі з організованою злочинністю в Хмельницькій області. Ще двоє представників закону були важко поранені, але вижили.

У 2002 році його засудили до довічного ув’язнення за вбивство семи людей. У судовому вироку Каверзіна десяток статей Кримінального кодексу.

Олександ Каверзін неодноразово намагався оскаржити вирок. Як стверджував у своїх скаргах, в міліції до нього застосували побої і тортури, що стало причиною катастрофічної втрати зору, яке у нього було слабким з дитинства. Каверзін остаточно осліп, перебуваючи в СІЗО. У 2012 році йому вдалося виграти позов в Європейському суді з прав людини – відсудити в України 40 тисяч євро.

Нещодавно, Вінницький апеляційний суд також виніс рішення на його користь, мотивуючи це тим, що сліпота входить до переліку недуг, які є підставою для звільнення від покарання. Олександра Каверіна звільнили в понеділок, 6 листопада. Останнім часом він перебував у лікарні при Стрижавській виправній колонії.

Таким чином, 44-річний Олександр Каверзін не відсидів у в’язниці навіть покладених для такого акту 25-ти років. Суд відпустив його на свободу за станом здоров’я, конкретно – через втрату зору. Юристи вважають, що вирок суду може створити прецедент, після якого безліч ув’язнених, скаржачись на стан здоров’я, спробують оскаржити вироки. Це може спричинити до хвилі схожих судових рішень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.