Син депутата підірвав авто з батьками: «Я хотів, щоб батько звернув увагу на мої проблеми»

Вранці 30 серпня, у дворі будинку по вул. Лазурній в м. Миколаєві в машину депутата Миколаївської міської ради від «Опозиційного блоку» Дмитра Жвавого невідомі підклали вибуховий пристрій.
Тоді депутат був красномовний в своєму пості на Facebook:

«Сьогодні вранці я, як зазвичай, віз дитину і дружину на роботу і дитячий садок, але якісь виродки хотіли підірвати МОЮ СІМ’Ю!!! Спрацював дистанційний пристрій вибухівки!!!!! Слава Богу МИ ЖИВІ!».

Але потім назвав підрив своєї автомашини «особистою справою» і попросив залишити його в спокої.

Потім, в ході розслідування з’ясувалося, що тим самим «виродком» виявився син депутата – 16-річний школяр Олег Жвавий.

Як з’ясували правоохоронці, підліток самостійно змайстрував і заклав в автомобіль потерпілого дистанційну вибухівку, яка повинна була здетонувати після дзвінка.

11-класник здійснив виклик на цей телефон, коли його батько і мати перебували у позашляховику «Toyota Land Cruiser Prado», але, на щастя, пристрій не спрацював так, як планувалося.

8-го листопада в Апеляційному суді Миколаєва заслуховувалися апеляція прокуратури Заводського району на рішення суду, в якому Олега Жвавого відпустили під особисте зобов’язання – прокуратура вимагала для підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На думку прокуратури Олег Жвавий може ховатися від слідства, прокурор підкреслив, що підліток виготовляв вибуховий пристрій з метою вбивства, і ризики збільшуються через тяжкість злочину.

У відповідь на це сторона захисту вимагала залишити рішення Заводського суду без змін, назвавши ризики несуттєвими. Сам підозрюваний сказав, що ніякого злого умислу він не мав!

В суді Олег Жвавий, зазначивши, що не планує надалі займатися злочинною діяльністю сказав:

«Я не хотів нікого вбивати. Я хотів, щоб батько звернув увагу на мої проблеми і більше проводив часу зі мною і своєю сім’єю».

Заслухавши думки сторін, суддя Олена Фаріонова прийняла рішення відмовити в скарзі прокурора і залишити рішення Заводського суду без змін.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.