“110 років росла, щоб 2 місяці в Києві постояти”: столицю хочуть залишити без ялинки

На сайті Київської міської державної адміністрації з’явилася петиція, яка закликає залишити в спокої 110-річну ялинку, яка росте в Івано-Франківській області. Дерево хочуть зрубати і привезти в столицю в якості головної ялинки країни на новорічні свята, пише КП в Україні.

– В інтернеті поширюються новини про святкування Нового 2018 року, а саме, що вибрали в Івано-Франківській області ялинку, висотою близько 30 метрів, і яка росте вже протягом 110 років, її мають намір зрубати, щоб поставити головною ялинкою міста. Звертаюся з вимогою не знищувати столітнє дерево, щоб воно постояло 2 місяці і далі виявилося в смітті. Немає потреби вбuвати 110-річне дерево, щоб люди порадіти. Насправді, ніхто не помітить різниці чи там стоїть зрубане, чи колись живе дерево, чи пластикове, людям байдуже. Святкування Нового року цього не варте, люди не підтримують таку ідею, – сказано в тексті петиції.

Автор заявив, що сучасні штучні ялинки роблять будь-яких розмірів і прекрасної якості, і місто могло б замовити собі одну таку один раз і користуватися кілька років, не знищуючи живі дерева.

– Наразі екологічна проблема одна із найбільших проблем і ця новина є дуже прикрою для українців на сьогоднішній день. Не дайте вбuти дерево, що росло 100 років, адже не в цьому дух Різдва і Нового року. Я і тисячі обурених людей, як видно із коментарів під цією новиною навіть в інстаграмі, вимагаємо, щоб дерево в Івано-Франківській області, що налічує 110 років, й надалі росло. Ставте штучну головну ялинку для святкування Нового року!, – сказано в петиції.

Під зверненням за п’ять днів підписалися 2017 людей з необхідних 10 тисяч, збір підписів триває.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.