В Україну йде новий грип “Гонконг”

В Україну йде новий грип – штам називається “Гонконг”. У зоні ризику – школярі та люди похилого віку. Імунітету в українців до цього вірусу поки немає. Тому медики радять робити цю процедуру.

vaktsynatsyya-protyv-gepatyta-667x484

В першу чергу, слід задуматися людям, які входять в зону ризику – це люди старше 65 років, з хронічним патологіями, а також діти від 6 місяців до 5 років. А ще школярі.

“Нічим він не відрізняється від того, щоб підхопити зовсім інший вірус. По-перше, здійснити щеплення. Щеплення можна робити тільки перед сезоном, бажано зробити з вересня по середину листопада. По-друге, уникати скупчення великої кількості людей, обов’язково мити руки з милом, намагатися робити вологе прибирання в квартирі, провітрювання”, – рекомендує Аркадій Митлошук, лікар-інфекціоніст.

Вакцинація потрібна, щоб уникнути небажаних ускладнень. Вірус А, або “Гонконг” – не новий, кажуть лікарі. Вперше його виявили два роки тому. Втім, він небезпечний тим, що може спричинити за собою пневмонію, бронхіт і серцево судинні хвороби.

Поки в Україні вакцин від нового штаму грипу ще немає. Перші партії повинні надійти до середини жовтня. Попередньо ціни на вакцину будуть такими ж, як і в минулому році – 150-170 гривень.

Нагадаємо, що в минулому році було вакциновано майже 130 тисяч українців. Поки медики радять не панікувати. Епідеміологічна ситуація в нормі. І говорити про якийсь епідемії грипу ще рано.

джерело http://ibilingua.com/

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...