Афонський монах – про те, чому аборт більш тяжкий гріх, ніж вбивство

Ігумен монастиря Дохіар пояснює, що ненароджені немовлята помирають нехрещеними. Таким чином, ті хто робить аборт, забирає у ще ненародженої душі право пізнати Таїнство Хрещення.

Православна Церква має чітку і однозначну позицію з питань абортів, яка грунтується на заповіді «Не убий». Однак крім смертного гріха вбивства, жінка, яка здійснює аборт, або людина, що штовхає її на це, бере на себе ще цілий ряд важких гріхів. Ігумен монастиря Дохіар на Святій горі Афон архімандрит Григорій розповів про те, чому аборт є гріхом і як його здійснення ображає Бога. Звертаючись до Святого Письма, афонський монах пояснює, що людина, причетна до аборту, зазіхає на волю Божу.

«Диявол захотів вбити Адама і Єву, щоб не тривав рід людський. Диявол по своїй заздрості і злості позаздрив тій честі, якою нагородив людину Господь. Тому що і ангели, і біси, і люди – це все творіння Божі. Але Господь поставив людину на самий пік творіння. Тому людина, яка вбиває дитину або в утробі, або коли вона тільки народиться, або, приймаючи абортивні контрацептиви – робить диявольську справу. Тому що, роблячи аборт, повторює те саме, що робив диявол, коли хотів знищити людину», – розповідає архімандрит Григорій. Ігумен монастиря Дохіар пояснює, що ненародженні немовлята помирають нехрещеними. Таким чином, ті хто робить аборт, забирає у ще ненародженого душі право пізнати Таїнство Хрещення. «Найстрашніше в цьому гріху те, що ці діти в майбутнє життя потрапляють нехрещеними. Тому один сучасний старець говорив, що, якщо народити цю дитину, хрестити і потім її, наприклад, зарізати, то в цьому буде менше гріха, і буде менше Суду над такою людиною, ніж над тою, хто робить аборт», – каже афонський монах.

Багато жінок йдуть на аборт, оскільки вважають небажане зачаття суто своєї «помилкою», від якої намагаються позбутися таким тяжким гріхом як вбивство ненародженої дитини. Архімандрит Григорій пояснює, що кожна людина на землі народжується тільки по волі Господа. «Той, хто творить такі гріхи – це сатанинська людина. І покарання її буде дуже великим. Тому що цей гріх безпосередньо сходить до лику Божого, оскільки ми ображаємо самого Бога, який допустив, щоб ця дитина була зачата. Тому що зачаття і народження людини – це не плід просто якихось людських відносин між чоловіком і жінкою. Це справа Господа. Я бачив багато пар, у яких з медичної точки зору не було ніяких відхилень – ні у одного, ні в іншої, але вони не могли народити, тому що Господь їм не давав дітей. Чому? Це відомо тільки одному Господу», – розповідає афонський монах.

У сучасному світі нерідко створюються спроби змінити у людей ставлення до абортів як до тяжкого гріха. Ігумен монастиря Дохіар називає аборт одним з головних гріхів сучасності і закликає всіх православних до покаяння. «Потрібно поважати ненароджену дитину як творіння, яке з’являється на світ з допомогою Божою. А аборт – це гріх століття. Тому ми, православні, повинні донести людям весь жах і тяжкість цього гріха. А, щоб Господь не допустив падіння до такого гріха, люди повинні повернутися до Христа і бути в покаянні. Тому що саме покаяння змінює наш спосіб життя», – говорить архімандрит Григорій.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.