Скандал у школі: дитину принизили через відмову матері здати гроші за нові меблі (відео)

У Львові розгоряється шкільний скандал. Там мама 2-класниці Яни заявила про цькування своєї дитини через 495 гривень, які не здала родина на нові меблі для класу.

Про це повідомляє “Народна Правда” із посиланням на ТСН.

Тетяна Говорко розповіла, що поставити у класі шафки замість звичайних гачків класний керівник запропонувала ще у серпні. Далі вчителька без попереднього обговорення з батьками опублікувала в чаті проект меблів одразу з кошторисом.

Мама дівчинки здавати гроші відмовилася, бо вже втомилася умебльовувати школу – торік для доньки-першокласниці вже здавала 600 гривень на парти, а скільки коштів пішло на старшого син годі й порахувати.

Проте вчителька постійно нагадувала Яні про гроші. “Дитина приходила додому і казала: вчителька сказала здати гроші. Я кажу: передай вчительці, що ми на зборах це питання ще раз піднімемо. На другий раз вона знову приходить і каже: вчителька сказала здати гроші”, – твердить Тетяна.

Коли поставили нові меблі, верхній одяг і змінне взуття поклали у шафи всі діти, крім Яни. “Дитина сказала, що вчителька дала стільчик”, – каже львів’янка. У батьківському комітеті кажуть, що рішення придбати нові меблі схвалили більшістю голосів, здавати гроші ніхто нікого не змушував, і тим більше не принижував дітей.

“У шафі є 32 вішака. Вона не здала, але дитина користується, ніхто дитині не забороняв цього і ніякого тиску на неї не було. Була одна мама, яка сказала: я здам половину. Добре, половину – то половину, ніхто нічого не змушував”, – твердить голова батьківського комітету Ірина Цап. Класний керівник плаче від образи, бо не розуміє, чому мама Яни її обмовляє. “Я б ніколи не дала дитині стільця якогось окремого, як відлюднику, я б ніколи такого не зробила”, – переконує Ірина Харів.

У конфлікт уже втрутилося міське управляння освіти, де призначили службове розслідування. “Батьки мають можливість проявляти свою ініціативу, але рішення має бути виключно спільним, і це жодним чином не повинно впливати на психологічний стан дітей”, – наголошує керівник Львівського міського управління освіти Зоряна Довганик. Головний освітянин Львова каже, що навіть до результатів службової перевірки зрозуміло, що дирекція школи порушила наказ, який забороняє збирати готівку в навчальних закладах – купувати будь-що можна лише через банківські рахунки школи чи її благодійного фонду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.