Шок: московські попи пояснили популярність iPhone

Так ще ніхто не пояснював

Митрополит Волоколамський Російської православної церкви Іларіон пов’язав популярність продукції Apple з віковим досвідом священнослужителів.

Про це він заявив в ефірі програми “Церква і світ” на пропагандистському каналі “Росія-24”.

“Коли комп’ютери тільки створювалися, а я мав можливість стежити за цим процесом практично з самого початку, то комп’ютер оперував виключно текстом, а потім стала з’являтися продукція фірми Apple, де замість тексту стало з’являтися те, що вони називали словом “icon” – іконка, картинка, кожна з яких кудись веде”, – заявив Іларіон.

На його думку, це витіснило з більшості інтернет-сайтів тексти, замінивши “картинками”.

“Не випадково творці цієї системи скористалися тим, що церква знала протягом багатьох століть, не випадково адже у нас в церкві багато ікон, і віруючі наші будинки мають ікони, моляться на ці ікони, тому що кожна ікона є як би вікном в інший світ”, – зазначив він.

Московський піп приплів до цього творців техніки Apple, заявивши, що саме “з цим в значній мірі пов’язана їхня популярність”.

Як з’ясувалося, Ієрарх РПЦ нічого не має проти читання молитов з телефону. Однак на самого Іларіона вид священнослужителя з iPhone перед престолом виробляє “неприємне враження”. Саме тому він закликав використовувати в літургійному побуті службові книги.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.