Світ перебуває на межі нової «холодної війни», – Штайнмайер

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застерігає від повернення до часів глобального протистояння через зростання напруги між США та Росією.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild, що було оприлюднене у суботу, 8 жовтня.

5511699

«Причин для конфлікту Росії та США дедалі більше. Здається, що залишки взаємної довіри вичерпані. Коли так триватиме далі, ми провалимося назад до часів конфронтації двох наддержав», – сказав він.

На думку політика, сьогоденність складніша та більш небезпечніша за часи «холодної війни», пише Тиждень з посиланням на Німецьку хвилю.

Нагадаємо, раніше у США заявляли про високу ймовірність масштабної війни з РФ. Держдума Росії пригрозила НАТО новою «холодною війною»,хоча президент РФ Владімір Путін заявляв, що Росія не хоче нової «холодної війни».

Зазначимо, нещодавно Росія призупинила дію угоди з урядом США про утилізацію збройового плутонію. Умовою відновлення угоди РФ назвала скасування усіх санкцій. Згодом РФ призупинила угоду зі США про співпрацю в ядерній сфері.

Також РФ запланувала повернення військових баз на Кубу та до В’єтнаму, де раніше були розташовані радянські військові бази.

джерело http://zik.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...