“На дорогах – складна ситуація”: Синоптик попередила про неприємні сюрпризи від погоди на завтра

Яким буде початок тижня і коли очікувати на потепління.

В понеділок, 4 грудня, в частині українських регіонах очікується складна метеоситуація – мокрий сніг та ожеледиця. Про це пише відомий синоптик Наталя Діденко у Facebook.

“Найближчого вечора та найближчої ночі Захід та Північ будуть серед снігу та мокрого снігу. На дорогах – складна ситуація, ожеледиця та налипання мокрого снігу з чергуванням просто великих холодних калюж. На Сході, у Центрі та на Півдні – переважно періодично дощ.

Вдень погода буде вологою, але щоб сильні опади – навряд. Температура на Заході та Півночі, а також у Вінницькій та Черкаській областях, низька, вночі 0-4 морозу, вдень близько нуля. У більшості центральних областей, на Сході вдень очікується +4+9 градусів. На Півдні +5+12 градусів”, – каже Діденко.

В Києві, де в ніч на понеділок очікуються опади, вже вдень вони послабшають.

Температура вночі коливатиметься в межах 0-2 морозу, а вдень – 0-2 зі знаком плюс.

“Тиждень буде холодним та вологим, наступні вихідні, 9-10 грудня, – потепліє, але з дощами та сильним вітром”, – пише синоптик.

Діденко також попередила про ожеледицю ввечері в неділю, 3 грудня, в столиці.

“У Києві – хто сьогодні ввечері кудись вибиратиметься і планує аж до ночі гуляти – мокрий сніг, ожеледиця. Взуття вибирайте відповідне, джинси світлі чи будь-який низ світлий краще не треба, бо серед наших автомобілістів відсоток автоегоїстів величенький. Не часто зменшують вони швидкість поблизу тротуарів, роблячи із калюж гейзери з водою, грязюкою та кашою. І пішоходи ризикують виглядати, як якийсь бабука із казки – чорний, злий та заляпаний”, – говорить експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.