Депутати узаконили офшорний рай

Українці отримають більше можливостей переводити кошти в офшори та створювати офшорні компанії. Парламент схвалив у першому читанні законопроекти про розширення офшорних податкових режимів (2554а-д, 2555а-д).

ofshory

Про це повідомив екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник і додав, що офшорами є податкові режими, де податків немає, або вони нижчі. І якщо ми звикли заносити до офшорів інші країни, то це далеко не так, бо вони є і в Україні.

“Дискримінація відбувається не тільки по лінії: один платить, інший ні, але і по лінії: український продукт, імпортний. Справа в тому, що норма відносно ПДВ до українських товарів діяти не може. Вона стосується лише імпорту. А тепер проста задача: якщо імпортний товар можна купити, не сплачуючи ПДВ, а національний – зі сплатою, то який товар купуватимуть? Відповідь очевидна. Це політика податкового пригнічення національного виробника, а по наслідках це все одно, що встановити на імпорт від’ємне мито, доплату з бюджету за ввезення імпортних товарів. І все це робиться під гаслом розвитку національного виробництва. За таких умов краще вкладати в інших країнах, а потім без податків ввозити в Україну”, – повідомив Пинзеник для видання “Обозреватель”.

За його словами, це – податковий рай для обраних. “Не можу інакше називати прийняття подібних законів. Єдине приємно: значна кількість депутатів, розуміючи проблему, не голосувала за це рішення. А тому ще один закон щодо звільнення “обраних” від сплати імпортного мита був проголосований після вже традиційних “навчальних вправ” з голосування одного й того ж питання”, – наголосив Пинзеник.

джерело http://ibilingua.com/

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...