Канібал, який їв знайомого протягом 10 місяців покаявся та став вегетеріанцем

Після того став вегетаріанцем

Німець 56-річний Армін Майвес із міс­та Ротенбург вимагає звільнити його з в’язниці. Відбуває довічне покарання, бо 2001-го вбив і з’їв Юргена Брандеса, 43 роки. Переконує, що зробив це за згодою.

Майвес відомий як канібал із Ротенбурга. Його виховувала матір. Після її смерті мешкав відлюдником у 30-кімнатному будинку. Вигадав собі уявного брата, з яким спілкувався. Відчував до нього сексуальний потяг. 12 років прослужив в армії, після звільнення працював у банку “Райффайзен”.

2001-го Армін опублікував в інтернеті оголошення — шукав людину, яка згодна, щоб її з’їли. Вказав вимоги — чоловічої статі, віком 18–30 років, міцної статури. Відгукнувся Юрген Брандес із Берліна. Він працював програмістом у компанії “Сіменс”, серед колег був відомий збоченими нахилами.

Брандес приїхав до Майвеса. Випив велику кількість спиртного і знеболювального. Спочатку канібал відрізав йому статевий орган. Пораненого залишив у ванній, сам почав читати науково-фантастичну книжку “Зоряний шлях”. Потім перерізав гостеві горло, тіло розчленував і склав у холодильник. Їв його протягом 10 місяців.

2002 року Армін почав шукати нову жертву. На оголошення відгукнулися понад 400 людей, один заявив у поліцію. Поліцейські обшукали будинок Майвеса. Знайшли відеозапис убивства й залишки людського м’яса. Суд дав йому вісім із половиною років в’язниці за вбивство з необережності. 2006-го переглянув вирок — присудив довічне, бо вбивство назвали навмисним.

Під час судового процесу ­Майвес став знаменитістю. Про нього ­зняли фільм, планував написати книжку. В Німеччині живе більш як сотня людоїдів, казав Армін.

Розповідав, що аби з’їсти перший шматок, прикрасив стіл найдорожчою скатертиною і столовим приладдям, запалив свічки. Із м’яса Брандеса ­приготував стейк, їв із картоплею і вином.

Психіатри встановили, що Майвес страждає від комплексу нестачі уваги. Людоїдські бажання пояснили прагненням перейняти на себе життя жертви, злитися з нею.

Канібал відбуває покарання в спеціальній в’язниці Кассель ІІ. За 11 років йому сім разів дозволили прогулятися вулицею.

— Ми одягаємо на Арміна кепку та сонцезахисні окуляри, щоб ніхто не впізнав. Його супроводжують двоє офіцерів. Задля безпеки, перевозимо його в інше місто, — розповідають наглядачі.

2013-го Майвес покаявся, свій учинок назвав ненормальним. Став вегетаріанцем, очолив відділення партії зелених.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.