Загроза екологічної катастрофи! Мешканців Львівщини травлять токсичними викидами

На черговій сесії обласної ради укропівці звернулися до СБУ, ГПУ, МВС та Міністра екології з проханням зупинити незаконну та небезпечну діяльність ТОВ «ЕКОІНВЕСТГРУП». Йдеться про те, що вже протягом тижня дане підприємство на саморобній установці спалює кислі гудрони. з озера № 1, що поруч із Грибовицьким сміттєзвалищем.

«УКРОП вкотре звертає увагу правоохоронців і влади на катастрофічну ситуацію довкола Грибовицького сміттєзвалища. За ініціативи і підтримки народного депутата Тараса Батенка, звернення з приводу несанкціонованої діяльності неліцензованих підприємств на території Грибович, вже надіслані до правоохоронних органів. Вимагаємо негайно відреагувати на цю проблему. На території цього ж сміттєзвалища 30 травня 2016 року загорілося сміття, що призвело до загибелі чотирьох людей. Винні й досі не покарані», – наголосив депутат обласної ради, укропівець Зеновій Шептицький.

Також на сесії виступив депутат Жовківської райради від УКРОПу Ігор Муравський, який запевнив, що якщо влада не зупинить діяльність ТОВ «ЕКОІНВЕСТГРУП», то Львівщина опиниться в епіцентрі екологічного лиха.

«Небезпечні відходи дане підприємство зливає в ґрунт, спалює, забруднюючи довкілля токсичними речовинами та створюючи загрозу навколишньому середовищу, людям та національній безпеці України. Також представники ТОВ «Екоінвестгруп» не реагують на державні органи контролю, працівників Нацполіції, погрожують місцевим мешканцям, які перешкоджають злочинній діяльності.

Нагадаємо, кислі гудрони – небезпечні відходи, що утворилися внаслідок переробки нафти і до 2016 року належали ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Загальний обсяг кислих гудронів складає понад 200 тис. тонн, площа накопичувачів із кислими гудронами – 6,8 га. Відходи захоронюються поблизу Грибовицького сміттєзвалища з 1960 року. До накопичувачів кислих гудронів зливалися небезпечні гальванічні відходи промислових підприємств. Рідка фракція гудронів містить близько 70% сірчаної кислоти і є небезпечною та становить загрозу для громадян. Технології з переробки кислих гудронів в Україні відсутні.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.