День Святої Катерини 2017: що не можна робити в свято

Щороку 7 грудня відзначається День святої Катерини.

Це дуже важливе свято, як в християнстві, так і в народі. Тому не дивно, що в цей день є безліч традицій, повір’їв, і навіть заборон. Саме про останніх ми б і хотіли вам розповісти, щоб ви знали, чого не можна робити в День святої Катерини.

День святої Катерини 2017: історія свята

У будь-якому випадку, щоб зрозуміти, що не можна робити в День святої Катерини і чому так, потрібно дізнатися історію свята, і хто така ця свята Катерина.

За повір’ям, свята Катерина була дуже красивою і розумною дівчиною, але ніяк не могла знайти собі чоловіка, адже хотіла вийти тільки за того, хто буде мудрішим неї. З цим їй допоміг християнський мудрець, який був її наставником. Але, коли дівчина прийняла віру, її за це вбили. Так і з’явився День святої Катерини.

Незважаючи на те, що доля дівчини склалася не кращим чином, вона все одно вважається покровителькою щасливого шлюбу.

День святої Катерини 2017: що не можна робити в свято

Потрібно відзначити, що майже всі заборони в День святої Катерини пов’язані не безпосередньо з самим святом 7 грудня. У цей час, як знають усі віруючі, діє Різдвяний піст. Дівчата влаштовували вечорниці, збиралися і гуляли. Але, наприклад, стіл можна накривати тільки з дозволених блюд, а це були каші і борщ. А танцювати в День святої Катерини заборонено постом.

Потрібно відзначити, що в День святої Катерини можна було гадати, і цим займалися практично всі, і дівчата, і хлопці. Найпоширенішим способом було вирвати вишневу гілку і поставити її в вазу до Різдва. Якщо вона розпускалася, це означало, що шлюб буде дуже вдалим і щасливим.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.