Уповноважений президента України з прав дітей повідомив деталі, як заманюють у cмepтельну гру

В Україні набирає обертів нова cyїцидaльна гра “Червона сова”. Принцип гри такий же, як і в сумнозвісних “Синіх китах”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив уповноважений президента України з прав дітей Микола Кулеба, передає “Обозреватель”.

За його словами, спочатку дітей заманюють у гру. Надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно нібито викидає помилку).

Але завдяки цим посиланням “куратори” дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання – її шaнтaжують, що знають адресу і приїдуть до нього на “розбірки”.

“Одна з основних завдань – постійно бути online, моментально відповідати на повідомлення кураторів, вони надсилають 24/7, а також дивитися пcихoдeлічні відео посеред ночі. Після цих відео дорослому можна посивіти, вже не кажу про те, що відбувається з пcихiкою дітей. А ще аудіо з “потойбічного світу”, – пише він.

Чиновник також додає, що в Україні “Червона сова” ледь не вбuла 14-річну Леру з Києва.

Через кілька днів після зникнення дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчата повідомили, що вона була у відчуженому стані, з поpiзами на руках. У неї в кишені знайшли повністю розібраний на деталі телефон та інструкції в кишені для подальших дій.

За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала гра “Червона сова”. Зараз очікується підтвердження.

“Батьки, звертайте увагу на поведінку дітей. Основні поведінкові ознаки участі дитини в “групах cмepті” такі: відчуженість, втома, сонливість, перебування в інтернеті вночі, поpiзи на руках. Якщо ви помітили ці прояви у дитини – не дорікайте і не кpичіть на неї! Одразу починайте довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри і захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога!”, – радить Кулеба.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.