“Це не гроші, це приколи”: На Сумщині листоноша видавала пенсію сувенірними купюрами

У Сумській області 51-річна працівниця відділення зв’язку видала місцевій жительці 1200 гривень пенсії, замінивши половину справжніх банкнот сувенірними папірцями.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Сумської області у Facebook.

Зазначається, що до чергової частини Білопільського відділення поліції з заявою про шахрайство звернулася місцева 87-річна жителька.

Бабуся розповіла, що два тижні тому отримала пенсію, котру їй, зазвичай, приносить листоноша. Отримані гроші вона відразу ж поклала до своєї звичної криївки, аби згодом розрахуватися ними за попередньо замовлені дрова. Коли ж вантаж привезли, вона віддала обумовлену суму, однак водій транспорту при перерахунку виявив шість сувенірних купюр умовним номіналом 100 грн., на кожній з яких є надпис “це не гроші, це приколи”,
– йдеться у повідомленні.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисницею виявилась місцева листоноша, котра приносила та видавала бабусі пенсію. Жінка зізналася, що й справді підмінила кілька банкнот на “сувеніри”, поклавши їх в пачку між справжніми. Пенсіонерка ж в силу свого похилого віку та слабкого здоров’я цього й не помітила.

Підозрювана пояснила, що на чужі гроші спокусилася через скрутне матеріальне становище, маленьку зарплату та підвищені комунальні тарифи.

Наразі щодо жінки триває відомча службова перевірка, вона поки відсторонена від виконання своїх обов‘язків.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення за статтею “Шахрайство”. Правопорушниці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.