«Безбожне вино» спричинило скандал: в Лаврі продають пляшку вина за 3 500 гривень! (відео)

А воно б мало даруватися!
Керівництво Києво-Печерської Лаври вважало за потрібне отримати у благодійних цілях 1200 пляшок вина з Італії марки Toscana Rosso і продавати за завищеною вартістю алкогольну продукцію.

Дану інформацію опублікували на сайті «ТСН». Так, свято служитель Павло запевнив меценатів в тому, що продукт призначений на подарунки з нагоди 30-річчя відновлення монашества в Києво-Печерській Лаврі. За його словами, головна церква країни в складному матеріальному становищі. А в монастирі немає нічого, щоб приносило прибуток.

Таким чином проведення переговорів з меценатами затягнулося на цілий місяць, проте врешті-решт бізнесмени подарували велику партію пляшок керівництву Лаври. Тепер в кожному магазині Лаври можна придбати «святий напій» за «безбожною» вартості – 3,5 тис. гривень за пляшку.

Якщо вірити продавцям, даний алкогольний напій є ексклюзивним і більш того, ще й освяченим, а головною його особливістю виступає те, що він має 30-річну витримку. Однак за словами професійного сомельє, реальна ціна «божественного вина» знаходиться в районі 300 гривень.

Цікаво, якщо піти в італійський ресторан і замовити одну пляшку цього елітного напою, то виявиться, що його вартість складе близько 850 гривень. Винний продукт був витриманий в дубових бочках, а сама якість не є поганою. Також професіоналом було відзначено, що ціна вина, яка виставлена ​​в спецмагазині, не може перевищити більше 600 гривень.

Керівництво компанії, яка займалася імпортом продукції, було вельми здивоване вартості напою, так як вино призначалося в якості подарунків. Варто відзначити, що намісник Лаври Митрополит Павло відмовився давати коментар щодо дорожнечі пляшок.

За попередніми підрахунками представників ЗМІ, духовенство заробить на «подарованому» приблизно 4,2 мільйона гривень! Однак таке дороге вино люди не поспішають купувати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.