Терористичний акт! Польський автобус біля Львова обстріляли з гранатомета, – ЗМІ

Польський автобус біля готелю у селі Сокільники обстріляли з гранатомета. Про це Укрінформу повідомило джерело у Національній поліції України.

 

Як повідомило джерело, «9 грудня о 23:36 у селі Сокільники невідомий чоловік, вийшовши із позашляховика марки Toyota, здійснив постріл у багажний відсік автобуса з РПГ-26. Після чого повернувся в автомобіль і поїхав з місця пригоди у невідомому напрямку».

Нагадаємо, у неділю зранку, 10 грудня, стало відомо, що невідомі пошкодили припаркований автобус MAN іноземної реєстрації. Про це поінформували у відділі комунікацій поліції у Львівській області.

Відповідна інформація надійшла у Пустомитівське відділення поліції у неділю, 10 грудня. На місці події слідчо-оперативна група встановила, що внаслідок події ніхто не постраждав та підтвердили, що в автобусі пошкоджено зовнішню обшивку багажного відділення та бокове скло.

На місце прибула слідчо-оперативна група. Попередньо працівники поліції кваліфікували інцидент за ст. 258 Кримінального кодексу України (Терористичний акт).

За даними співрозмовника Укрінформу, автобус прибув із туристичною метою, для відвідання міста Львова. Серед пасажирів автобуса – 20 громадян Республіки Польща, вони мали перебувати в Україні 8-11 грудня 2017 року.

На інцидент оперативно відреагував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він назвав інцидент антипольською провокацією і засудив її. Міністр вважає, що це роблять для того, щоб зірвати візит президента Польщі в Україну.

Водночас, МЗС Польщі висловило занепокоєння «черговим антипольським інцидентом» в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.