Суд задовільнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання Димінського та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу

Печерський районний суд Києва задовільнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання Петра Димінського та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Про це повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган.

«Процесуальним керівником Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ погоджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), П.Димінському, який 18 серпня 2017 року, керуючи автомобілем Mercedes-Benz, вчинив ДТП, внаслідок якої водій автомобіля Opel-Astra загинула», – йдеться у повідомленні.

Разом з цим, за її словами, кримінальне провадження відносно громадянина, який нібито керував вказаним транспортним засобом, закрито у зв’язку з відсутністю в його діянні складу кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

За інформацією Нацполіції, 7 грудня слідчі повідомили винуватцю ДТП у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого/

Зараз тривають заходи зі встановлення місцезнаходження цього громадянина та виклику його до слідчих. У разі неприбуття підозрюваного йому буде обрано запобіжний захід та організовано заходи з його розшуку.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів – Краковець «Мерседес» Петра Димінського врізався в «Опель» 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який зазвичай їздить кортежем у машині охорони бізнесмена. Того дня автоескорт також супроводжував автомобіль львівського бізнесмена. Водія взяли під варту.

Водночас родичі загиблої переконували, що за кермом «Мерседеса» перебував сам Димінський, а Борщ узяв провину на себе.

Експертиза показала, що ДНК з подушки безпеки «Мерседеса» львівського бізнесмена Петра Димінського належить не тій людини, яку намагаються видати за водія автомобіля.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.