Від викладачів вишів зажадали спілкування виключно українською

Міністерство освіти і науки України направило керівникам обласних департаментів/управлінь освіти та всіх навчальних закладів України листа про вимогу викладати та спілкуватися у навчальних закладах державною мовою.

prepodavateli

«У робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується українська мова, а в навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин поряд з українською мовою – також мова, якою здійснюється навчально-виховний процес у цьому закладі», – йдеться в роз’ясненні міністерства.

Також у міністерстві наголосили, що освітні заклади повинні забезпечити підвищення рівня володіння державною мовою своїх науково-педагогічних та педагогічних працівників.

Крім того, освітнім навчальним закладам рекомендується активно залучати дітей та молодь до різноманітних навчально-виховних і культурно-просвітницьких заходів, у межах яких популяризувати українську мову в учнівському, студентському та педагогічному середовищах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...