“Вивіз дружину в ліс і відрубав кисті рук”: Чоловік жорстоко познущався над молодою дівчиною

Мікрохірургії 71-й московській лікарні зробили, без перебільшення, професійний подвиг. В ході 9-годинної операції вони відновили пацієнтці відрубану, понівечену кисть. Скалічив жінку її ревнивий чоловік. Він заарештований.

Вона поспішно збере речі, на роботі візьме відгули – і в лікарню, до дочки. Поки Рита в реанімації, її мама буде поруч.

“Зараз пройде біль, прийде відчуття, що ти каліка. Без рук людина, хтось повинен бути поруч”, – говорить Інна Шейкина, мати Маргарити Грачової.

Рита прийшла в себе. Правої кисті немає, ліва стягнута швами. Це був останній розмову з чоловіком – перед розлученням. Дмитро вивіз дівчину в ліс і відрубав кисті – ревнував.

“Я боюся, я не знаю, коли він вийде з в’язниці, що буде далі”, – зізнається вона.

Скалічену дружину Дмитро Грачов сам відвіз в Серпуховської лікарню. Там її прооперували, і з куксами замість рук відправили до столиці.

У 71-у міську лікарню Маргариту привезли на реанімобілі о п’ятій годині вечора. Вже о шостій вона лежала на операційному столі. Мікрохірургії протягом дев’яти годин намагалися відновити кисть.

Операцію робив хірург Тимофій Сухинин. За допомогою мікроскопа з’єднував судини, артерії, нерви. Нитка – тонше за людську волосину.

“Скільки треба було зшити судин, нервів? – Було зшито п’ять вен, дві артерії, два нерва. Ну і все сухожилля, кістки. Все, що можливо було, все зшили”, – розповів він.

Головне, треба було зшити пошкоджені судини, щоб пустити кров по артеріях і венах. Потім з’єднати нерви і переламані кістки. Час, відведений на порятунок мертвеющіх тканин, тануло. Лікарі поспішали.

Відновити праву руку було вже неможливо. Так сильно спотворив її чоловік Рити. Дмитро заарештований, він в ізоляторі. Каяття від нього не почули.

“Найжахливіше, я подивилася на нього в суді – він плечики розправив. До каяття – далеко. Він гордий тим, що довів, як треба поводитися з дружинами”, – сказала Інна Шейкина, мати Маргарити Грачової.

Двоє маленьких синів не скоро побачать батьків: батько на роки сяде у в’язницю, мамі чекає довгий період реабілітації. Зараз сім’я збирає гроші на протез, щоб в свої 25 років Рита знайшла сили жити далі і виховувати дітей.

 

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.