Відколи на заправках заправляють молоком: Водій приголомшив Мережу цими кадрами

Про це написав Юрій Овдійчук, користувач соціальної мережі у Львівській групі Варта 1.

Автозаправка ОККО. Авто заглохло через 500 метрів. Субстанція злита з паливної рампи не горить взагалі. Відколи на ОККО заправляють молоком.

Які існують способи «розводу» водіїв на АЗС. Правильніше запитати не які, а скільки! Та про це трохи нижче.

Як обдурють на заправках, дізнавались наші журналісти.

Спосіб перший. «Разбодяжить».

Перше, на що ми з вами звикли нарікати – погану якість бензину. Мовляв, розбавляють, як Василь Алібабаєвич у відомому фільмі. Так ось, виявляється, АЗС це стосується найменше. Сьогодні розбавляти бензин на заправці – моветон. Занадто складно. Але це не означає, що його не розбавляють. Тільки роблять це не заправники – на АЗС він уже надходить такий. Сюди прикладають руку перевізники, яким нічого не варто злити з цистерни сто літрів 95-го і «відшкодувати» його 76-м.

Але найчастіше такими процедурами грішать постачальники. АЗС, ясна річ, бензин отримують не прямо з нафтопереробного заводу, а зі складів посередників. І якість бензину безпосередньо залежить від їх миттєвої жадібності. Там же можуть і розбавити і долити.

Нерідко заповзятливі комерсанти надходять ще нахабніше: закуповують звичайний бензин А-76, а потім підвищують його октанове число присадками. І все – отримуйте, дорогі автомобілісти, найчистіше 95-й.

Особливо просунуті в технічній частині підприємці женуть бензин або дизпаливо самостійно. Для цього потрібно лише врізатися в нафтопровід і встановити дешевенькі нафтопереробне устаткування. Чи варто говорити про якість такого палива?

Але огидне якість бензину – тільки половина наших з вами втрат.

Спосіб другий. «Недолити».

Хто ще думає, що автоматизовані і «окомпьютеренные» заправні станції гарантують чесність, той гірко помиляється. Чим складніше «мізки», тим, як виявилося, їх простіше «вправити».

І «вправляють» їх, прямо скажемо, на вищому рівні. Тут все для зручності. Тепер немає потреби накручувати лічильник або майстерно маніпулювати пістолетом. Практично кожна колонка обладнана своєрідним «дозатором недоливу». Регулюється процес прямо з пульта оператора (XXI століття). А щоб не попастися, якщо людина набирає бензин в тару, це пристрій обладнаний вимикачем.

І якщо вас при оплаті касир-оператор запитує: «В каністру будете брати або в бак?» — це для того, щоб розуміти, в якому положенні залишити тумблер.

Обсяги ж недоливу залежать лише від жадібності менеджера поточної зміни і можуть становити від П’ЯТИ до ТРИДЦЯТИ відсотків.

А між тим, в кінці зміни залишається близько 500-600 літрів неврахованого палива. Куди ж дівається весь цей «зекономлений» бензин?

Продається!

А для того щоб реалізувати його, не викликавши підозр, є ще один вимикач. З його допомогою розмикається ланцюг, що з’єднує заправний апарат з касовим вузлом. Апаратура включає подачу палива, лічильник показує витрата і вартість – все чин чином. Ось тільки по касі цей продаж не проходить.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.