Штучний інтелект написав оповідання за мотивами “Гаррі Поттера”: що вийшло

Група творців Botnik Studios опублікувала три сторінки новенької книги про пригоди Гаррі Поттера, яку створила нейромережа. Текст, написаний штучним інтелектом, назвали “Гаррі Поттер і портрет того, що виглядає як величезна купа попелу”.

Як пише “Народна Правда” із посиланням на “Тексти.org.ua”, сучасна робота штучного інтелекту швидко наздоганяє популярний нині напрям “Fanfiction” (або просто “фанфік”), коли аматори пишуть тексти за оригінальними літературними творами.

Нова історія Гаррі Поттера була написана за алгоритмом “Predictive Writer” (“Передбачуваний письменник”). Він тестувався на семи книгах про улюбленого персонажа. Принцип роботи чимось сходий на автозаповнення месенджерів та “розумних” клавіатур.

Програма містить у власному словнику імена героїв книги, назви фантастичних істот та специфічні жаргонізми, що знаходяться у словнику Поттеріани. Але іноді “Predictive Writer” обирає цікаві поєднання та непередбачувані фінали. Зокрема, Рон Візлі хоче з’їсти батьків Герміони, а смертежери цілуються.

Як раніше зазначала “Народна Правда”, 8 грудня 2018 року шанувальники книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера, а також любителі фільмів про однойменного героя отримають змогу відчути магію Різдва у фантастичному світі Хогвартсу. Творці «Чарівного світу Гаррі Поттера» за сприяння студії Universal у Голлівуді організували у Лос-Анджелесі справжню різдвяну атмосферу із розповідей про молодого чарівника.

Додамо, що у Великобританії мають екранізувати ще один детективний роман знаменитої письменниці Джоан Роулінг (J.K. Rowling), яку мати Поттеріани пише під псевдонімом Роберт Гелбрейт (Robert Galbraith).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.