Без грошей і без “шафок”: директора школи покарають за цькування учня

Після службового розслідування у львівській школі №95 за фактом утиску одного зі школярів, батьки якого відмовилися здавати гроші на купівлю нових шаф, в управлінні освіти Львівської міськради вирішили дисциплінарно покарати керівника навчального закладу.

Як розповіла  керівник управління освіти міської ради Зоряна Довганик, в рамках проведення службового розслідування в управлінні не зафіксували фактів утиску дитини, про які заявляли батьки.

“На жаль, чітко фактів неможливо встановити тому, що ми маємо заяви від батьківського колективу, що купувати шафи ніхто нікого не змушував. Але було звернення від мами, що до її дитини негативно поставився вчитель, такого факту ми підтвердити не могли”, — розповіла Довганик.

Втім, під час перевірки у навчальному закладі були виявлені інші факти порушень. Наприклад, керівництво школи №95 чомусь забуло ознайомити батьків із наказом управління освіти про заборону обігу готівкових коштів та заборони збору готівки у школах.

“Відповідно, за порушення посадової інструкції, керівника навчального закладу дисциплінарно покарають”, — сказала Довганик.

Нагадаємо наприкінці листопада мама учня 2-В класу школи №95 Тетяна Говорко, на сторінці спільноти “Варта-1” у Facebook написала, що її дитину почали утискати після того, як вона відмовила батьківському комітету і не здала гроші на придбання нових шаф для одягу в класній кімнаті.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.