Уникайте людних місць: у Тернополі та Львові зафіксували складні випадки масового ураження дітей вірусом Коксакі

У Тернополі та Львові зафіксували складні випадки масового ураження дітей вірусом Коксакі.

koskaki-e1476132118479

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав житель Тернополя Святослав Журовський.

“У Тернополі зараз епідемія вірусу Коксакі. Не лікується, треба перехворіти. Помилково можуть ставити діагноз “стоматит” і його лікувати. Дуже заразне. Зайвий раз не відвідуйте людних місць й обов’язково часто мийте руки, особливо це стосується дітей”, – зазначив Журовський.

Довідка

Вірус Коксакі (ще його називають “синдром рука-нога-рот”) являє собою надзвичайно заразне вірусне захворювання, найчастіше вражає дітей у віці від 1 року до 7 років. Нерідко його плутають з алергією або вітрянкою, оскільки клінічні прояви цих захворювань досить схожі.

Здебільшого хвороба починається з високої температури (до 39 градусів), яка спочатку виникає у дитини без будь-яких катаральних проявів. Через деякий час малюк починає скаржитися на біль у горлі, слабкість, іноді з’являється нудота, кашель. Через 2–3 дні навколо рота, ступнях і долонях може з’явитися висип – маленькі червоні цятки діаметром 1-2 міліметри. Інколи його виявляють і в роті у дитини. Часто висип викликає свербіння, тому малюк може відмовлятися від їжі і скаржитися на нудоту.

Пізніше лікар порадила, як можна уберегти дітей від зараження вірусом Коксакі.

Нещодавно “Обозреватель” повідомляв про випадок, коли у дитячому садку Львова 4-річний хлопчик наколовся на ВІЛ-інфіковану голку

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...