“Момент щастя”: як в Україні відреагували на звільнення заручників

У мережі порівняли обмін на Донбасі із звільненням одного ізраїльтянина на 1027 палестинців.

Сьогодні на Донбасі відбувся великий обмін полоненими, яких на вертольотах доставляють до Києва. Процес звільнення заручників все ще триває.

Обмін полоненими проходить в два етапи: спочатку українська сторона обмінялася полоненими з т. зв. “ЛНР”. В результаті на підконтрольну Україні територію прибули 3 автобуси з 16 українцями. Серед звільнених з полону Владислав Овчаренко, Валентин Богдан, Артем Ахмеров і Едуард Неделяєв.

А ось у бойовиків не так гладко проходило повернення їхніх соратників. Так, близько 15 осіб відмовилися повертатися на окуповану територію Луганської та Донецької областей.

Пізніше почався другий етап обміну полоненими на Донбасі. Бойовики повертають 58 полонених, в свою чергу українська сторона – 165 осіб.

Відразу після першого обміну президент України Петро Порошенко привітав перших звільнених з полону українців. В Адміністрації президент відзначили, що процес обміну заручниками знаходиться на особистому контролі голови держави.

Як повідомлялося, в Києві готуються зустрічати визволених українців. Активісти розповіли, як і де будуть їх зустрічати. Стало відомо, що їх привезуть літаками на військове летовище в Борисполі. До місця прибуття звільнених українців будуть ходити маршрутки, а також люди пропонують підвезти на машині.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.