Обвалення школи під Києвом: як все відбувалося і що по секрету розповідають учні

Обвалення шкільної стіни під час уроків. НП у Василькові – це Київська область. У класах були діти – їх довелося терміново евакуювати. Можливою причиною обвалення чиновники називають проливні дощі.

75_main-760x484

Стіни затріщали хвилин за 20 до обвалення. Вчителі одразу вирішили вивести дітей на вулицю. Але кілька класів стали кам’яної пасткою для дітей і вчителів.

“Ось вікна відкриті – на 3 поверсі, на 2. За деревом, де сходи. Ось діти були в класах. Вони кричали про допомогу. Витягніть нас звідси, допоможіть. Так як тут була тріщина, і була загроза, що ця сторона теж обвалиться”, – розповідає Михайло Довбня, батько учнів школи.

На третьому поверсі були шестикласники. Сєва каже, вчителька заспокоювала, просила не вставати з-за парт і чекати допомоги.

Шестикласники в цій кімнаті опинилися випадково. Їх сюди перевели всього на один урок. І саме в цей момент частина будівлі обвалилася. Більшість батьків їхали в школу і не знали, що з дітьми все гаразд. У повідомленні про це не було ані слова.

“Коли по вайберу прийшло – обвалилася школа – це був стрес, ніхто не міг пояснити, що там з дітьми. В якому стані. Всі покидали роботу, приїхали сюди”, – сказала Ганна, матір учня.

Багатьох дітей евакуювали без речей. У класах без відповіді телефонували десятки телефонів. Рюкзаки і одяг рятувальники винесли через кілька годин.

Скільки буде тривати розбір завалів – рятувальники сказати не можуть. Вони впевнені – під цим будівельним сміттям немає людей. Але все таки час від часу тут оголошують хвилину тиші. А раптом хтось відгукнеться. В цей час зупиняють роботу техніки. А територію обходять кінологи з собакою.

Будівлі школи – більше півстоліття. Вона не була аварійною, запевняє директор. За його словами, в обваленому корпусі капітальних ремонтів, які могли б порушити конструкцію, не робили.

“Все було нормально”, – запевняє Леонід Горулько, директор школи.

У мерії в обваленні стіни винуватять погоду.

“Я думаю, що все це… і це стало причиною того, що сталося сьогодні”, – коротко сказав Володимир Сабадаж, міський голова.

З другого і третього поверхів вивели чотири десятки учнів. За інформацією керівництва школи, всі діти були на уроках у класах. Розповідати інші версії забороняють вчителі.

Один із школярів наважився розповісти, що відбувалося напередодні обвалення. Але хлопчик боїться, що його покарають.
“Там вигнуло підвіконня. Я чергував на вікнах і бачив, що вони були просто так вигнуті”, – сказав учень.

Версію про те, що школу змило дощем, ще потрібно підтвердити, кажуть у поліції. Знадобиться не одна експертиза.

“У школі до понеділка оголошені канікули. За цей час чиновники вирішать, де будуть навчатися надалі діти”, – додав Дмитро Ценов, виконуючий обов’язки начальника головного управління МВС у Київській області.

джерело http://ibilingua.com/

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...