10 ознак того, що вам не вистачає води

Лікарі радять втамовувати спрагу тільки чистою водою, а не іншими напоями.

your_aqua

Зневоднення – небезпечний стан, який може призвести до розвитку серйозних захворювань. Існує безліч різних ознак, що вказують на те, що ви п’єте мало води. Лікарі радять відмовитися від будь-яких інших напоїв, і тільки втамовувати спрагу чистою водо.

1. Сухість у роті

Постійне відчуття сухості у роті є найвірнішою ознакою зневоднення організму. При цьому з сухістю в роті не варто боротися за допомогою солодкої газованої води, чаю або кави. Вашому організму потрібна вода.

2. Сухість шкіри

Як відомо, шкіра – це дзеркало організму, на якому відображається все, що відбувається всередині. Надмірна сухість шкіри, швидше за все, пов’язана з тим, що ви вживаєте недостатню кількість води.

3. Напади сильної спраги

Якщо ви все ніяк не можете напитися, то це сигнал, що вказує на серйозне зневоднення. Сильне зневоднення настає при вживанні алкоголю, тому з похмілля так хочеться пити.

4. Потемніння сечі

Колір сечі може змінюватися від світло-солом’яного до темно-бурштинового. Потемніння сечі, а також зменшення її обсягу вказують на зневоднення організму.

5. Сухість в очах

При зневодненні організму відбувається пересихання слізних каналів. При цьому людина відчуває легкий свербіж, наче в очі потрапив пісок. Люди, які носять контактні лінзи, повинні бути особливо уважними до такого симптому.

6. Біль у суглобах

Постійний дефіцит води може призвести до болю в суглобах. А все тому, що хрящі майже на 80% складаються з води, і при постійному зневодненні суглоби починають скрипіти.

7. Почастішання серцебиття

При недостатньому вживанні води кров стає в’язкою, а її обсяг зменшується. Таким чином, збільшується навантаження на серце, а органи відчувають дефіцит кисню.

8. Хронічна втома

Недолік кисню, що виникає при зневодненні, призводить до хронічної втоми і постійної сонливості. Як правило, при недостатньому вживанні води людина навіть після 8-годинного сну не висипається.

9. Проблеми з травленням

Для нормального травлення вкрай важливо підтримувати оптимальний рівень слизу в шлунково-кишковому тракті. Приміром, якщо слиз не зволожувати, то це призводить до зменшення її кількості в шлунку, через що шлунковий сік завдає шкоди стінкам шлунка.

10. Зменшення м’язової маси

Спортивні лікарі та тренери радять пити воду навіть під час тренувань. М’язи приблизно на 50-60% складаються з води, і при зневодненні зменшується і обсяг м’язових волокон.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...