Нова зброя від Укроборонпром вражає.”Фантом” – воїн майбутнього (відео)

“Фантом” є однією із передових розробок ДП “СпецТехноЕкспорт”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”. Він є першим кроком у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння.

24197799

Перша публічна демонстрація безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу “Фантом” відбулась на виставці “Зброя та безпека”, яка стартувала 11 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі у Києві.

“Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб “Фантом” є відповіддю на виклики технологічної ери, яка диктує свої умови для створення зовсім нових типів озброєння. Вони мають бути безпілотними, багатофункціональним та виконувати завдання, які зараз, із ризиком для власного життя, можуть виконати лише бійці. Саме такі можливості демонструє “Фантом””, – пояснив особливості нового озброєння очільник ДК “Укрроборонпром” Роман Романов.

“Фантом” – це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. Окрім того його можливо оснастити високоточним протитанковим ракетним озброєнням.

“Можливості “Фантому” насправді важко переоцінити, вони дозволяють йому взяти на себе великий спектр задач. Така техніка може доставляти боєкомплекти та вантажі через зони, які знаходяться під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуйовувати поранених з полю бою. На “Фантом” можна встановлювати різні види озброєння для здійснення вогневої підтримки. Якщо, наприклад, встановити на нього протитанковий ракетний комплекс, то армія отримає малопомітний, мобільний та ефективний засіб знищення бронетехніки противника”, – додав керівник ДП “СпецТехноЕкспорт” Павло Барбул.

Нагадаємо, що XIII міжнародна спеціалізована виставка “Зброя та Безпека – 2016” пройде 11-14 жовтня 2016 у Міжнародному Виставковому Центрі, який знаходиться на Броварському проспекті, 15.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...