Заборона народної медицини: Новий скандальний законопроект

Цілителі вже не врятують: МОЗ розповів про новий законопроект, який стосується нетрадиційної медицини.

У Міністерстві охорони здоров’я планують скасувати дозволи на заняття народною медициною. Даний проект уже оприлюднено на сайті міністерства.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що наявність дозволу на заняття народною медициною не дає гарантій на якісну та своєчасну допомогу. У той же час зазначається, що в краї на даний момент наявна достатня кількість спеціалістів, які закінчили медичні виші і можуть надати медичну допомогу.

“З урахуванням викладеного пропонується скасувати спеціальний дозвіл на зайняття народною медициною (цілительством) шляхом скасування статті 74 Основ законодавства України про охорону здоров’я, в якій передбачається порядок видачі зазначеного дозволу”, – йдеться в документі.

Також у МОЗ підкреслили, що робота цілителів і регламентація роботи нетрадиційної медицини не є компетенцією відомства. Це пояснюють тим, що їхня практика не відповідає сучасним знанням, а отже, і їхня безпечність знаходиться під питанням.

Нагадаємо, як раніше писала Politeka, в Україні з’явиться Національна служба здоров’я, яка сприятиме розвитку якості медицини в країні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.