Пристрасті навколо ПриватБанку: чи загрожує щось власникам карток

Послугами найбільшого в Україні ПриватБанку користуються 51,6% українців старші 16 років – фізичних осіб і 58,4% юридичних осіб.

Борис Кушнірук, глава експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру:

«Я не бачу будь-яких проблем для користувачів карт ПриватБанку. Ніяких чинників, які б формували негативи для роботи цього сектора, сьогодні немає. Виставляти ПриватБанк на приватизацію ніхто не буде ще рік-два. Банк просто до цього ще не готовий, і жоден адекватний інвестор зараз його не купить. Його потрібно привести в порядок з точки зору менеджменту, принципів. Це був хороший, технологічний банк з точки зору фізичних осіб, але для корпоративних клієнтів – він був повністю зав’язаний на кредитування власників банку. Він фактично виконував функцію «пилососа», збираючи гроші від населення і видаючи їх тим, хто був пов’язаний з власниками. І поки не розберуться з виданими кредитами, поки не буде створена система управління кредитними ризиками, його не можна виставляти на приватизацію ».

Олексій Дорошенко, економічний експерт:

«Скандали навколо ПриватБанку не торкнуться пересічних покупців. Саме тому, що їх це вже торкнулося. Адже за націоналізацію «Нацбанку» заплатив кожен з нас: і ви, і я, і кожен з читачів. Тому двічі це вже навряд чи торкнеться. Звичайно, можна щось нове придумати з цим банком, але після цього впаде вся банківська система. Цього не допустили один раз, і, якщо ми вже вклали в ПриватБанк таку суму грошей, ніхто більше ризикувати не буде. Тому, я думаю, тут буде все спокійно. Скажу навіть так: володіючи інсайдерською інформацією, за цей банк я переживаю найменше.

А то, що в банкоматах зараз не вистачає грошей – таке у всьому світі буває в пікові періоди.

Що стосується планів щодо подальшої приватизації ПриватБанку – скажу так. Це торт з вишнею. Багато бажаючих цей торт отримати. І проблеми будуть з тим, щоб продати цей банк як можна більш вигідно. Очікувати, що прийдуть іноземні інвестори купувати цей банк, не доводиться. Тому що іноземці досі не ризикують вкладати в нашу країну. Навіть не через війни на сході, а через непрогнозованості економіки, корупції та ряду інших причин. А ось кому з наших груп дістанеться – прогнозувати складно. Можливо навіть таке рішення: «Та не дістанься ж ти не кому». І буде створений консорціум кількох фінансово-промислових груп.

У будь-якому випадку, швидкого процесу тут чекати не доводиться. Адже потрібно буде платити «живими грошима», а таких величезних сум немає ні у кого. Тому я слабо вірю, що нова приватизація ПриватБанку відбудеться в 2018 році».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.