Львів за крок від сміттєвого хаосу: чи встигне місто збудувати завод

У Львові уже не смердить відходами, але й запах обіцянок не зник. У спорудженні сміттєпереробного заводу міські можновладці не просунулися ані на крок. Майже рік не могли обрати ділянку для будівництва. Навесні у Ратуші вирішили: комплекс зведуть на території ТЕЦ-2. Утім проти виступили мешканці. І наприкінці 2017 року, на сесії чиновники затвердили нову ділянку.

Під завод виділяють 7 га. Як його будувати, місту радить французька компанія Egis. €25 млн інвестує ЄБРР, €10 млн надасть Європейський екологічний фонд. Утім поки що, усе на рівні планів – проекту підприємства на папері досі немає.

Чиновники переконують: він буде екологічно безпечним. Зведуть його протягом двох років. Це найоптимістичніший прогноз. Чому перший камінь не заклали раніше, хоча б рік тому? Андрій Садовий вкотре скаржиться на блокування із боку держави. Окрім того, у 2018 році завершується дія сміттєвого меморандуму. І поки будуватимуть завод, хто та найголовніше – куди вивозитиме сміття? Це питання відкрите.

Якщо ситуація буде критичною, в області обіцяють руку допомоги. Крім того, міський непотріб у перспективі можна буде транспортувати і на переробні заводи Львівщини. Очільник обіцяє, їх буде 3.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.