Терміново!Скандал! Шок! Порошенко допоміг Януковичу тікати з Києва під час Майдану (відео)

Після розслідування про офшори президента, до редакції Слідства.Інфо звернулось джерело, яке запропонувало поділитись додатковою інформацією про бізнес Петра Порошенка та його оточення. Співрозмовник передав нам флешку з файлами. На ній розміщувалась інформація про діяльність української авіакомпанії «Бізнес-Ерлайнз». Нам повідомили, що насправді авіакомпанія управляється через офшорну фірму. А її послугами користувалися, сам Петро Порошенко, його друзі, та представники протилежного політичного табору. Ми вирішили перевірити цю інформацію та звернутися за коментарями до президентського оточення.

ziaao_acaoza-jpg_resized

10-те січня 2002-го року. На Віргінських островах створюється нова компанія Intraco Management Limited. Завдяки масштабному витоку документів панамського реєстратора офшорів Mossack&Fonseca, тепер ми знаємо, що власником цієї фірми є громадянин України – Сергій Зайцев. Він же — однокласник Петра Порошенка і один з його перших бізнес-партнерів. Сьогодні Зайцев – заступник генерального директора кондитерської корпорації «Рошен». Директором в Інтрако Зайцев взяв собі Джофрі Меджістрейта. Це – людина не проста. Меджістрейт – відомий кіпрський юрист, який давно займається реєстрацією офшорів, і крім цього очолює кіпрське представництво панамської компанії Mossack&Fonseca.

Сергій Зайцев контролює авіакомпанію «Бізнес Ерлайнз», яка пропонує перельоти приватними літаками в будь-яку точку світу, що коштують тисячі доларів за один рейс.

Про це йдеться в розслідуванні журналіста «Слідства.Інфо» Дмитра Гнапа.

«20-те лютого 2014-го року. В останні дні правління режиму Януковича силовики розстрілюють на вулицях Києва близько ста протестувальників. Як тільки стає відомо про масове вбивство, численні представники владної верхівки разом з родинами поспішають залишити столицю. В аеропорту «Київ-Жуляни» один за одним сідають та злітають приватні літаки. Серед літаків, які в вивозять регіоналів з Києва є й ті, які фігурують в презентації та внутрішніх документах «Бізнес-Ерлайнз»», — йдеться у розслідуванні.

Згідно відповіді від держпідприємства «Украерорух», з 12-го по 22-е лютого 2014-року літаки «Бізнес-Ерлайнз» вилітали з аеропортів Києва, зокрема, до Донецька та Сочі.

«І ще чотири літаки з флоту «Бізнес-Ерлайнз» літали по кілька разів в ці жахливі дні в Донецьк, Сочі чи Ніццу. Але найбільш примітний борт вилетить з Києва ввечері 22-го лютого, коли підуть перші чутки про втечу Януковича. В час, коли на Майдані прощаються з Небесною Сотнею, Ейрбас з бортовим номером OE-ICE вилітає з української столиці в напрямку російського кордону. Він має люксовий салон і розрахований лише на 19 пасажирів. Цей літак часто можна побачити в аеропорту «Жуляни». Ми його побачили теж», — зазначають журналісти «Слідства.Інфо».

Офіс «Бізнес Ерлайнз» розміщений в одному з найдорожчих фітнес-центрів української столиці – «5-му елементі», однак де-факто активи компанії знаходяться на Віргінських островах. Його власником є Сергій Зайцев.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...