Клоун – металіст привіз до Японії кокаїну на $7 млн

Прокуратура японської префектури Тіба запідозрила 44-річного канадського музиканта в спробі контрабанди в Японію приблизно 9,8 кілограма стимулювальних препаратів, захованих у гітарі, повідомляє life.ru.

Підозрюваного Даніеля Бертона Вітмура, що відомий як соліст групи Powerclown, звинувачують у порушенні закону про контроль стимуляторів і закону про митницю Японії. Згідно із заявою поліції, наркотики виявили під подвійним дном у гітарі після того, як Вітмур прибув до міжнародного аеропорту Наріта з Канади.

Повідомляється, що «вулична» вартість цих стимуляторів становить майже 630 мільйонів ієн (7 мільйонів доларів).

Як розповіли в аеропорту, метою відвідування Вітмур називав огляд визначних пам’яток. Співробітники митниці запідозрили музиканта, коли помітили, що він сильно спітнів, а його гітарний чохол був занадто важким. Це спонукало їх провести рентгенівське обстеження його речей.

Вітмор заявив, що погодився перевезти наркотики для знайомого, тому що мав потребу в грошах.

Японські закони щодо наркотиків дуже суворі, тому канадцеві може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

Powerclown повідомили, що сама група не має стосунку до події, і при цьому відзначили, що, можливо, колектив простить Вітмура, якщо той зуміє виплутатися із цієї ситуації.

Powerclown – хеві-метал-гурт з Канади, який виконує, зокрема, кавери на пісні колективу Iron Maiden. Члени Powerclown виступають у клоунському гримі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.