Льодовиковий період. Україну завалить снігом, а потім після відлиги вдарять 25-градусні морози

У четвер, 18 січня в Україні очікується серйозне ускладнення погодних умов. Погоду визначатимуть снігопади та сильні хуртовини, а також зниження температури повітря.

Про це повідомляється в документі за підписом директора Українського гідрометеорологічного центру Миколи Кульбіди.

В результаті впливу активного циклону в цей четвер на території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні снігопади, хуртовини.

В Україні, крім західних областей, очікується посилення вітру до 15-20 м / с, в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 25-28 м / с, на дорогах України ожеледиця.

Також за прогнозами синоптиків, в Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях очікується сильний дощ з переходом в сніг. Висота снігового покриву може досягати 40 сантиметрів, в Києві близько 20 сантиметрів.

Погіршення погоди в усіх регіонах очікується від 18 січня.

На зміну лютим морозам прийдуть снігопади. Прогноз погоди на 16-20 січня
До України насуваються сильні снігопади, які принесе активний циклон.

Про це попереджає Український гідрометцентр.

СЕРЕДА, 17 СІЧНЯ

Хмарно. Часом сніг. Уночі на Закарпатті та в Карпатах сильний сніг. У горах Івано-Франківщини та Закарпаття очікується значна сніголавинна небезпека (третій рівень). Удень у південній частині мокрий сніг та дощ, подекуди ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 4-9 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. На півдні країни та Закарпатті вночі 0-5 градусів морозу, вдень 0-5 градусів тепла, у Криму до 9 градусів тепла.

Київ. Хмарно. Вночі невеликий, удень помірний сніг. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 5-7 градусів морозу, вдень близько нуля.

ЧЕТВЕР, 18 СІЧНЯ

УСКЛАДНЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ. Сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів очікують у Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях. У Києві випаде до 20 сантиметрів снігу.

Тим часом у Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях буде сильний дощ з переходом у сніг.

В Україні, крім західних областей, очікується посилення вітру до 15-20 м/с. У Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях – до 25-28 м/с.

На дорогах України ожеледиця.

Температура вночі 0-5 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. У південній частині протягом доби 0-5 градусів тепла.

Київ. Ускладнення погодних умов. Уночі сильний, удень помірний мокрий сніг, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-3 градусів морозу, вдень близько нуля.

П’ЯТНИЦЯ, 19 СІЧНЯ

Невеликі та помірні опади переважно у вигляді мокрого снігу.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 2-7 градусів морозу, вдень близько нуля. На півдні країни, Прикарпатті та Закарпатті до 5 градусів тепла.

На дорогах країни ожеледиця.

Київ. Невеликий мокрий сніг. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, уночі місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 3-5 градусів морозу, вдень близько нуля. На дорогах ожеледиця.

СУБОТА, 20 СІЧНЯ

Уночі без опадів. Удень сніг ітиме в західних, північних та центральних областях. На решті території – переважно без опадів.

Температура в південних областях вночі близько нуля, вдень 2-8 градусів тепла. На решті території вночі 3-9 градусів морозу, на півночі Лівобережжя до 13 градусів морозу, вдень 0-5 градусів морозу.

Київ. Уночі переважно без опадів, у решту часу – сніг. Температура вночі 6-8 градусів, удень 1-3 градуси морозу.

НЕДІЛЯ, 21 СІЧНЯ

У західних, північних та центральних областях часом сніг, місцями з дощем. На решті території переважно без опадів.

Послаблення морозів уночі до 1-6 градусів, удень – до відлиги.

Київ. Удень сніг з дощем. Температура вночі 3-5 градусів морозу, вдень 0-2 градуси тепла.

ЧЕТВЕР, 25 СІЧНЯ

Очікується сильне похолодання. В окремих регіонах уночі буде до 20-25 градусів морозу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.