Як позбутися нестерпного головного болю без ліків

Існують прості і перевірені способи, як послабити головний біль, випереджаючи візит до лікаря.

kjgd

1. Пийте багато води

Часто причиною головного болю може бути зневоднення. Води потрібно пити багато, вона повинна бути чистою, але не кип’яченою. Якщо відчуєте перші дзвіночки головного болю, випийте склянку прохолодної води.

2. Ароматерапія з маслом лаванди

Продукти з лаванди добре відомі своїми розслаблюючими властивостями, але чи знаєте ви, що масло лаванди також дуже ефективне в лікуванні головного болю? Просто візьміть миску з гарячою водою і додайте кілька крапель лавандового масла. Нахиліться до поверхні води і покладіть на голову рушник. Глибоко дихайте парами лаванди.

3. Використовуйте гвоздику

Візьміть кілька гвоздик і покладіть її в носовичок. Вдихайте запах подрібнених гвоздик через хустку щоб полегшити головний біль. Крім того, зняти головний біль можна таким способом: змішайте масло гвоздики з морською сіллю і масажуйте чоло.

4. Робіть масаж

Науково доведено, що якщо людина часто страждає від головних болів і при цьому хоча б 2-3 рази в тиждень робить масаж, то напади у неї будуть як мінімум в два рази рідше і набагато слабкіше.

5. Введіть дієту

При головному болю допомагає кофеїн. Але з ним слід бути обережними, якщо тиск підвищений. Доведено, що темно-червоні і фіолетові фрукти (виноград, малина, смородина тощо) мають протизапальну властивість і містять антиоксиданти, які знімають головний біль.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...