Аналог “Синього кита”: українців попереджають про нову суїцидальну гру

У мережі з’явилася нова небезпечна гра з Росії На зміну “Синьому киту” і “Червоній сові” в Україні почала поширюватися нова суїцидальна онлайн-гра – “Новий шлях”. Як і раніше, куратор групи в соцмережі дає підписникам завдання, мета яких – довести до самогубства.

Про це повідомляє видання “Вести”. За даними видання, спільноти з’являються в Росії, проте в суїцидальній грі вже беруть участь і українські школярі. Зазначається, що в поліції почали блокувати групи смерті. Однак, за словами експертів, довести причетність до доведення до самогубства дуже складно. Для участі у грі “Новий шлях” необхідно розмістити хештег ( #тихийлес і #сованикогданеспит) і написати #явигре, а на так званій аватарці розмістити картинку із червоною пентаграмою на чорному тлі. Після цього треба покликати друзів і чекати завдання від куратора.

“Як правило, треба зробити поріз на тілі та надіслати фото або зробити спробу суїциду”, – зазначили у виданні. Журналісти видання з’ясували, що через блокування подібних груп підлітки почали спілкуватися за допомогою “позивних” і асоціативних зображень. Так, одним із знаків причетності до групи стали зображення лісу з розповіддю, як “чистили ліс біля озера”, що означає: “я приймаю умови”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.