Економісти назвали Bitcoin найбільшою мильною бульбашкою в історії

Економіст Нуріель Рубіні, якому приписують прогнозування глобальної фінансової кризи 2008 року, сказав, що 12-відсоткове падання вартості Bitcoin стало останнім доказом того, що криптовалюта була найбільшою бульбашкою в історії. Про це повідомляє The Guardian.
Професор економіки Університету Нью-Йорка Нуріель Рубіні заявив, що Bitcon був “матір’ю всіх бульбашок”, схвалений “шарлатанами і шахраями”, коли вартість цієї кріптовалюти впала нижче 8 тисяч доларів, що на 30% менше, ніж було на початку тижня.

Дана криптовалюта втратила половину своєї вартості після свого піку в 20 тисяч доларів в кінці минулого року. Рубіні сказав, що різке падіння стало початком катастрофи, в результаті якої вартість цифрової валюти різко впаде до нуля.

Багато економісти попереджало, що Bitcoin має усі відмітні риси класичного “мильного міхура”, який може розвалитися в будь-який момент.

На даний момент криптовалюти не були визнані ані одним центральним банком і дозволяють людям обходити банки та інші традиційні способи оплати за товари і послуги.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.