У США шириться епідемія смертельного грипу

Вірус грипу у Сполучених Штатах охопив вже 48 з 50-ти штатів країни та спричинив смерть щонайменше 16-ти дітей.
Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства Reuters, повідомляє «Укрінформ».

«Протягом минулого тижня спалах грипу в США посилився, і все більше людей зверталися до лікарів, а рівень госпіталізації був майже найвищим за останні десять років», – йдеться в повідомленні.

Сезон грипу в Сполучених Штатах триває вже протягом десяти тижнів і, як очікується, продовжуватиметься ще кілька нижнів. Як відомо, країною шириться вірус штаму А (H3N2), який уже призводив до летальних випадків, особливо серед людей похилого віку та дітей.

Так, за попередній тиждень внаслідок грипу загинуло шістнадцять дітей, повідомили у центрі боротьби з хворобами та профілактики. За підсумками сезону, загальна дитяча смертність сягнула 53 людей. Як свідчить статистика, з кожних 100 тис. осіб були госпіталізовані з цим діагнозом в середньому 51,4 людини, що перевищило показники останнього важкого сезону 2014-2015 років.

Також зазначається, що лише тиждень тому ця статистика охоплювала 49 штатів, включаючи Орегон, де зараз спостерігається менша активність хвороби.

Заклади міністерства охорони здоров’я закликають громадян дотримуватися запобіжних заходів під час перебування на вулиці та у громадських місцях.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.