Контрактна армія України щомісяця зростає на 5-7 тисяч осіб – Міноборони

Після демобілізації на фронті залишаться одні контрактники, зазначив Полторак

kuyj24ri8lg-604x420

За 9 місяців 2016 року 57 тисяч осіб надійшли на контрактну службу в Збройні сили України. Про це в ефірі “5 каналу” заявив міністр оборони України Степан Полторак.

“За цей рік ми дійсно дуже серйозно просунулися вперед … На сьогодні, лише за цей рік, практично 9 місяців, ми закликали понад 57 тисяч чоловіків і жінок на службу за контрактом. В місяць ми закликаємо від 5 до 7 тисяч”, – зазначив Полторак.

За його словами, більшість частин вже укомплектовані з військовослужбовців за контрактом.

“Після завершення демобілізації останньої черги, вона, до речі, до кінця жовтня буде завершена, на фронті і в зоні проведення АТО і на лінії зіткнення не залишиться жодного військовослужбовця під час мобілізації, там немає жодного солдата строкової служби, там залишаться тільки військовослужбовці за контрактом”, – заявив глава Міноборони.

Нагадаємо, 26 вересня президент України Петро Порошенко повідомив про підписання указу про демобілізацію військовослужбовців 6-ї хвилі мобілізації. Це остання хвиля звільнених в запас громадян, які були мобілізовані на військову службу в 2014-2015 роках під час особливого періоду. Ці громадяни будуть демобілізовані протягом жовтня 2016 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...