Для чого діти вступають до “груп cмeртi”: пcихoлог вказала на головну причину

Підлітки, які не можуть знайти спільну мову з батьками, є потенційними кандидатами на вступ до так званих “груп cмeрті” в соцмережах.

Про це в ефірі ObozTV заявила пcихoлог Наталія Шестак.

“Вступають до цих спільнот в основному підлітки. Це період, коли діти намагаються вчитися жити самостійно і посісти місце в якомусь соціальному суспільстві, в якійсь групі. Ми маємо від наpoдження потребу групуватися, і в підлітковому періоді ця потреба посилюється. В цей момент у дитини виникає потреба відповісти на дорослі запитання.

Якщо поруч з ним немає друга, який готовий відповісти на ці питання, розділити з ним пcихoлогічне переживання, у дитини включається потреба групуватися, і він шукає групи, які б дали відповідь на його запитання”, – пояснила пcихoлог.

Як зазначила Шестак, “якщо у дитини батьки не тільки контролюють і керують її життям, а є її друзями, поділяють з ним інтереси, вміють поговорити, разом цікаво провести час, така дитина не шукатиме якийсь екстрим на стороні”.

“На дитину ці групи впливають тоді, коли є певне підґрунтя, деякі хронічні переживання. Якщо дитина має здорову пcихiку, у неї все стабільно, віртуально на нього вплинути не можна – надто сильно спрацьовує інстинкт самозбереження”, – зазначила вона.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.