Стрілянина у школі у Флориді: хто такий Ніколас Круз, що безжально вбив 17 людей

Внаслідок стрілянини у школі у Флориді (США) загинуло 17 людей. Це стала найкривавішою бійнею у школі США з 2012 року. Жахливий розстріл влаштував 19-річний американець Ніколас Круз.

Нагадаємо, 14 лютого, у Флориді Ніколас Круз влаштував стрілянину в середній школі. Загинули щонайменше 17 осіб, ще 14 людей госпіталізували. Самого нападника затримала поліція.

Ніколаса вигнали зі школи, в якій він влаштував стрілянину, після бійки з бойфрендом колишньої дівчини. Також є інформація, що Ніколас раніше ображав свою дівчину.

Американські ЗМІ пишуть, що стрілець був відомий поліції, адже був учасником федеральної програми підготовки молодих резервістів. Зі школи Круза виключили за “порушення дисципліни”.

Як пізніше повідомили у поліції, вони перевірили соцмережі хлопця і деякі з постів Круза були “дуже, дуже тривожними”. У соцмережах Ніколас публікував фотографії зброї, а також вбитих тварин.

Як розповів один із учнів школи, Ніколаса вважали агресивною людиною. Його вважали дивним.

Те, що сталося назрівало давно. Ми говорили, що Круз – це той самий хлопець, який одного разу розстріляє нашу школу,
– заявив один з учнів.

За словами викладача математики Джима Гарда, хлопець погрожував іншим учням. Підлітка раніше вже карали за те, що він приносив гільзи в школу.

Окрім того, у будинок Круза періодично викликали поліцію, адже він стріляв по сусідських курях. При цьому родич Круза розповів місцевому виданню Sun Sentinel, що у підлітка діагностували аутизм.

За даними CNN, Круз придбав вогнепальну зброю в 2017 році. Тоді він благополучно пройшов перевірку, яка проводиться в США при купівлі приватною особою вогнепальної зброї.

Відомо, що Круз був сиротою. Батько помер від важкого захворювання 12 років тому, а прийомна мати – від запалення легенів в минулому році. З тих пір він дбав про себе сам.

Хлопець навіть публікував, як виставляв зброю з вікна.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.