“Маски шоу” на Прикарпатті стартували: затримали 12 озброєних представників “Національної дружини”, які приїхали захищати ліс. ВІДЕО

У селі Микуличин затримано молодих осіб в комуфляжній формі з написами “національні дружини”.

“Кажуть, що приїхали ліс охороняти. Десь 15 молодих людей (кажуть що студенти) з різниих областей України. Мали при собі мисливську зброю 6шт + 1 пістолет (дозвола на зброю показали). Зібралось десь біля 200 небайдужих місцевих людей, ситуація була дуже накалена, мало що не дійшло до побоїща”, – повідомляє у соцмережі депутат облради Андрій Марійчин.

Інспектор Сектору комунікації ГУНП в Івано-Франківській області Тетяна Іванюк розповідає, що повідомлення до поліції поступило вчора близько 17:15 від жителів Микуличина про те, що в лісовому масиві невідомі люди зі зброєю в камуфляжній формі з емблемами “Національні дружини” чинили конфлікт з місцевими жителями, які заблокували їм виїзд. На місце події відразу прибула слідчо-оперативна група, повідомляє КУРС.

Виявилося, що 12 осіб приїхали з Івано-Франківська, Києва та Харківської області з вогнепальною зброєю на двох транспортних засобах. Вони пояснили правоохоронцям, що приїхали на Яремчанщину для того, щоб виявляти та перевіряти незаконну рубку та вивіз лісу.

“Фактично вони, як “Національні дружини”, не мають права такого робити. Якби вони виявили такий факт, вони би мали повідомити правоохоронців, які мали би виїхати на місце події і задокументувати факт. А вони це робили самостійно”, – коментує Тетяна Іванюк.

У них було вилучено чотири гладкоствольні, дві вогнепальні одиниці зброї та один пістолет з резиновими кулями. Поліція їх опитала та відпустила. Наразі проводяться слідчі дії. Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 ч. 1 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.