Лише від таких умов можна зійти з розуму. Оприлюднили жахливі умови в психлікарні, що на Франківщині

Про умови в наших медичних закладах, засоби масової інформації, писали вже не раз. Декілька місяців тому, інтернет «взірвали» фотографії з Долинських лікарень. Тоді їх ще порівнювали з фільмами жахів.

Проте справжній жах відбувається в зовсім іншій лікарні. Мова йде про психіатричну лікарню №2, що у селищі Підмихайлівці Рогатинського району, повідомляє Франик.

Спеціальна моніторингова група регіонального представництва уповноваженого з прав людини, ще минулого року перевіряли цю лікарню.

Тоді всіх вразили жахливі умови, холод і бруд. Рік тому в лікарні хворі були змушені ходити в куртках і взутті, так як зимою температура в приміщенні не піднімалася вище 13 градусів тепла. Про гарячу воду й мови не було.

Цього року вже є прогрес принаймі з температурою повітря, вона тепер сягає норми. Ну і за рік часу в лікарні зробили ванну кімнату, але лише в одному з відділень. Пацієнти відділення №1 тепер можуть вільно користуватися теплою водою.

Загалом, в лікарні начебто і проводили ремонт, але по палатах в котрих знаходяться пацієнти цього не скажеш. На стінах жахливі тріщини і пліснява, від чого в палатах постійно неприємний запах. Дверей в палатах немає, а на ліжках пообривані пружини так, що поутворювалися гігантські ями. Постільна білизна жахливо брудна і порвана, хоча на складах є нормальні, чисті комплекти.

В ході візиту також визначено, що пацієнтам не надають навіть елементарного нормального харчування. В день коли приїхала комісія, всім додали на обід по одному вареному яйцю, на що хворі іронічно усміхалися, мовляв сьогодні свято.

Загалом, порушень виявлено дуже багато. І по відношенню до пацієнтів і в самому лікуванні хворих. В таких умовах, своє психічне здоров’я, можна лише остаточно зруйнувати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.