Супрун розповіла, коли в Україну буде завезена вaкцинa від кoру

Закуплені через міжнародні організації вaкцини КПК у п’ятницю будуть завезені в Україну, а вже в понеділок їх розподілять між регіонами.

Про це в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун сказала журналістам після засідання уряду, повідомляє кореспондент “Укрінформу“.

“Вaкцини мають приїхати в Україну, це були заплановані, які ми закупили, але ми просили ЮНІСЕФ, щоб вони швидко їх привезли. Вони будуть привезені у п’ятницю і у понеділок розповсюджені по регіонах. Зважаючи на те, що вже буде доставлено нові вaкцини, ми не ініціювали додаткові розподіли між областями, бо це забере тиждень часу. А наприкінці травня будуть ще додаткові вaкцини, і ще у жовтні. Тобто, на цей рік ми дозакуповуємо ще 500 тисяч доз і, думаю, що вaкцини вистачить”, – сказала Супрун.

За її словами, проблеми з забезпеченням вaкцинaми КПК є на Одещині, але туди передали КПК із Запоріжжя, а на Київщині запевнили в МОЗ, вaкцини вистачає.

“Є проблеми на Закарпатті, бо там місцева адміністрація і губернатор (Геннадій) Москаль нам повідомив, що вони отримують 8 тисяч доз від Угорщини, але їх належним чином не розмитнили і вони ніби контрaбaндa, а тепер лiкарi не хочуть їх використовувати і ми їм передали дози”, – розповіла Супрун.

Вона закликає батьків обов’язково вaкцинувaти своїх дітей та вaкцинувaтися самим.

“Як ми бачимо, в Україні вже є 10 смeртeй, ми не можемо більше чекати”, – наголосила в.о. міністра.

Вона зазначила, що на засіданні уряду піднімалося питання щодо придбання вaкцин від кoру для дорослих.

“Будемо на національному рівні рахувати, скільки треба вaкцини для них, і для новонароджених дітей, і тих, хто не був вaкциновaний упродовж останніх десяти років. Ми будемо розподіляти їх по іншому, не через МОЗ, а швидше”, – додала очільниця міністерства.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.