На Житомирщині попрощались з дівчиною-медиком, яка загинула в зоні АТО (відео)

Загибель 23-річної Сабіни Галицької на фронті вразила всю Україну. Дівчинка везла ліки в села на лінії фронту для стареньких бабусь та дідусів, коли в її авто влучив снаряд бойовиків. Дівчина-медик була дуже відомою серед волонтерів та побратимів, тому віддати їй останню шану зібралися тисячі людей.

До будинку, де Сабіна жила з батьками, прийшли майже півтисячі людей – односельчани та побратими. Дівчина служила медсестрою 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади та мріяла бути десантником. Того злощасного дня у машину, в якій дівчина везла медикаменти, влучив ворожий снаряд – Сабіна Галицька загинула на місці, ще троє її побратимів отримали поранення.

“В селах, які ми взяли під контроль, переважна більшість людей залишились похилого віку, тобто молоді всі повиїжджали. Сабіна також їх не залишала – привозила їм медикаменти”, – розповів заступник командира роти ЗСУ Петро Бойчук.

До останнього рідні Сабіни Галицької не знали, що дівчина служить на самій лінії вогню – батькам вона завжди казала не хвилюватись. А коли під час телефонного зв’язку чулись постріли – говорила, що це стріляють на полігоні.

Ми думали, що вона там десь в лікарні, лікує, хлопців рятує. А тут виявилось – вона на передовій,
– поділився дядько загиблої Віталій.

Поховальна процесія розтягнулась на кілька кілометрів. Із дівчиною прийшло попрощатись щонайменше півтисячі людей. У загиблої залишились батьки та 19-річний брат.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.