Автоматичний стаж: в кого можуть забрати додаткові виплати до пенсії

Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю для одного з українських телеканалів заявив, що його відомство готує зміни у пенсійне законодавство.

Таким чином, пропонується визначити, що стаж для пенсій донараховується автоматично, а коефіцієнт заробітку за бажанням.

“Люди працювали, їм призначили пенсію, і вони далі почали працювати, потім звільнилися, приходять, і їм донараховують стаж і коефіцієнт, який вони заробили, додають до цього. Якщо у них заробітна плата була менше, ніж до моменту призначення пенсії, у них ще й падає коефіцієнт. І ми зараз готуємо законодавчі зміни для того, щоб визначити, що стаж донараховується автоматично, а коефіцієнт заробітку за бажанням. Тобто якщо у нього більший коефіцієнт – він додається”, – розповів Андрій Рева.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що в Україні перевірять стаж всіх пенсіонерів, розрахункова пенсія яких виявилася менше мінімальної. Якщо виявиться, що стажу не вистачає, пенсії можуть забрати. Однак, у Міністерстві соціальної політики спростували подібні заходи. При цьому юристи роз’яснили формулу розрахунку пенсій – для кожного з працюючих українців її розмір буде розраховуватися з індивідуально.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.