“Від 1000 гривень”: студенти розповіли про корупцію в Богомольця (відео)

Студенти Національного медичного університету імені Богомольця розповіли, що викладачі навчального закладу просять за модуль мінімум тисячу гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

“Мовчки заходили на іспит, малювали на дошці ціну і виходили. На цьому іспит закінчувався. 600 – трійка, 700 – четвірка, 800 – п’ятірка”, – розповів студент в червні 2013 року.

Рік по тому, студенти Богомольця проводили “свою революцію”. В результаті був звільнений тодішній ректор університету Віталій Москаленко. Студенти хотіли, щоб на його місце призначили професора Віктора Доценко. Ректором він в результаті не став.

“Все залежить від викладача. Намагаються то пальцями показати, грубо кажучи 300 гривень. Останнім часом почали писати на листочках. Двійка – це 200-300 гривень, модуль – від 1000 гривень до 3000, на деяких кафедрах є ціни в доларах – 300, 200 баксів”, – розповіла студентка про корупційну схему в Богомольця.

За її словами, не грошові підношення можуть не влаштувати викладачів.

“Деякі викладачі говорять: “Я, наприклад, люблю вино”. І ти відразу розумієш, що треба робити. Викладачка сказала: “Я дуже сильно люблю екзотичні фрукти”. Хлопці пішли, понакупили карамболі. Ти боїшся купувати найдешевше, бо тобі можуть сказати: “Що ти мені купив?!”. Іноді можна скинутися по 100 гривень і купити якусь пляшку викладачеві. А є таке, що ми можемо скинутися по 2000 гривень”, – резюмувала студентка.

Нагадаємо, в НМУ імені О.О.Богомольця студентка першого курсу з Туркменістану Муккадас Насирлаева стрибнула з моста після того, як їй відмовилися видати заяву, яка була необхідна дівчині для продовження посвідки на проживання в Україні.

Незабаром Мінохоронздоров’я усунуло ректора вузу Катерину Амосову через зрив державного іспиту. Також стало відомо про навчальні “досягнення” глави студентського парламенту іноземних студентів ВНЗ, який цинічно висловився про суїцид першокурсниці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.