Вхід – через вікно: у Франківську жінці з трьома дітьми дали соціальне житло в 10 кв. м. ВІДЕО

Замість кімнати – комора без вхідних дверей. У Франківську сироті-інваліду з трьома дітьми видали соціальне житло – без світла, опалення та вигод.

Коли 33-річна Марія побачила кімнату в гуртожитку, в неї опустилися руки. Жінка планує позиватися з владою в суді. Десятиметрову кімнату в гуртожитку мерія дала жінці з інвалідністю та її трьом дітям. Зайти туди можна або через кімнату сусідів, або через вікно.

“Коли повідомили про кімнату в гуртожитку, я була така щаслива. А коли побачила оце – була шокована, я плакала”, – розповідає Марія.

Без світла, опалення, туалету та кухні – таке соціальне житло дісталося матері трьох дітей. Туалет на поверсі не працює. Ванни та душу нема – лише умивальник.

Марія Дребот – сирота, її в пологовому покинула мама. Від народження жінка інвалід – не бачить на одне око. Коли в 16 років народила первістка, її одразу вигнали з інтернату. Відтоді вона з дітьми поневіряється орендованими квартирами. Зараз вони туляться в однокімнатці.

Міський голова Франківська порадив мамі купити євродвері і зробити ремонт у комірчині на 10 кв. м. “Побійтеся бога!” – відповів мер на її скаргу, каже жінка. Іншого помешкання для неї міська влада не має. В черзі на отримання житла сьогодні 30 сиріт. Квадратних метрів критично не вистачає, кажуть у мерії. Наразі є тільки 3 кімнати в гуртожитках, стверджує заступник міського голови Микола Вітенко.

За своє право на отримання соціального житла Марія Дребот має намір позиватися з міською владою Франківська.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.