Підкаблучники чи справжні чоловіки? Чому українцям варто брати прізвища дружин

Він взяв прізвище дружини, а його не зрозуміли… Психологи вважають, що негативна реакція на подібні дії чоловіка – це наслідок нетрадиційної ситуації: порушення загальноприйнятих і давно сформованих ритуалів у суспільстві.

А ось нумерологи наголошують на тому, що така практика навпаки, може бути дуже корисною не лише для суспільства, але й для самого чоловіка! Виявляється, чоловіки, які зголошуються при одруженні взяти собі прізвище дружини, забезпечують собі абсолютну вірність у шлюбі.

Киянин Сергій Валовенко багатодітний батько (троє діток) і носій прізвища своєї дружини. До шлюбу мав прізвище Закладний, але перед весіллям його наречена не захотіла стати Закладною, тому чоловік без проблем зголосився стати Валовенком, як і кохана. Чоловік каже: «Мені це не принципово.

Я готовий взяти твоє! Теща це дуже оцінила!». Але якби ж догоджати доводилося лише близьким жінкам… Сергію довелося не без проблем замінити всі документи на нове прізвище та ще й пояснювати всім, що це нормально – взяти прізвище дружини. Друзі і знайомі вважають, що Сергій підкаблучник. Осуду і насмішок натерпівся вдосталь…

А ось психологи з такою думкою більшості не погоджуються, адже нічого особливого у цьому немає. Інша справа – жінки. Змінюючи прізвище дружина оголошує суспільству, що є заміжньою, «за чоловіком», і погоджується бути членом нової родини, яка носить прізвище голови сімейства.

Нумерологи сміливо закликають чоловіків переходити на жіночі прізвища і тому мають логічне пояснення – це зміцнює шлюб: «Як правило такого чоловіка інші жінки менше і рідше зваблюють і цікавлять, він не піддається чарам і спокусам». Також, нумерологи наголошують – не варто боятися, що жінка стане «головною»: «Навпаки, жінка, як не дивно, пропитується повагою такого чоловіка, вона стає більш лояльною до нього, більш довірливою, бо це дуже ваговий прояв і знак».

Наприклад, за минулий рік серед зареєстрованих у столиці майже 30 000 шлюбів, 500 пар перейшли на прізвище дружини, проте серед головних причин зовсім не «містика», а немилозвучність прізвищ та індивідуальні обставини, серед яких навіть спроби уникнення кримінальної чи адміністративної відповідальності, хоча це навряд чим допоможе.

А поки в Україні спостерігається традиційний розподіл і закономірність – понад 80% пар, що подали заяви до РАЦСу, планують мати спільне прізвище – чоловіче. Хоча варто відзначити, відсоток пар, які обирають жіноче прізвище за останні роки теж зріс. Експерти мають лише один висновок – не має жодного значення, чиє прізвище ви матимете, головне – щирі почуття і родинне тепло!

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.