“Укрзалізниця” опинилася за межею бідності – Гройсман

Корупція в держкомпанії проростала роками, вважає прем’єр-міністр

uz-international

Через мнолетніх корупційних схем “Укрзалізниця” (УЗ) навіть після зміни керівництва залишається вбогим підприємством. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час звіту про півроку роботи уряду.

“Стратегічно важливі підприємства не можуть перебувати в тому стані, в якому вони знаходяться зараз. Наприклад, “Укрзалізниця”. Зараз туди прийшов сучасний і професійний менеджмент. Але компанія-мільярдер знаходиться за межею бідності через корупційних схем на закупівлях, ремонтах тощо”, – заявив Гройсман і зазначив, що такі схеми опрацьовувалися роками.
Прем’єр підкреслив, що завдання уряду – зробити управління держпідприємствами більш ефективним.

“Наше завдання – через зміну менеджменту, через введення незалежних наглядових рад забезпечити якісне управління державними активами. Щоб ці активи не брали кошти з бюджету, а навпаки були спрямовані на реінвестиції, модернізацію цих підприємств, підвищення якості сервісу і приносили користь українській державі у вигляді сплати податків”, – пояснив Гройсман.
Нагадаємо, уряд призначив главою “Укрзалізниці” Войцеха Балчуна 20 квітня цього року. До того, як стати новим керівником “Укрзалізниці”, Балчун був главою польських залізниць PKP Cargo. Крім цього, Балчун є учасником польського рок-гурту Chemia, яку сам же і заснував в 2013 році.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...